Ben je benieuwd hoe jouw rijopleiding eruit gaat zien:

Praktijklessen

De beginsituatie is voor iedereen anders en dus heeft niet iedereen hetzelfde aantal rijlessen nodig. Je begint op het niveau dat bij jou past en ik ga je helpen om uit te vinden welk niveau dat is. Geen les zal hetzelfde zijn, maar is altijd gericht op het grote doel: op een prettige en ontspannen manier je rijbewijs halen. Iedere rijles duurt 1,5 uur. Je zult merken dat die tijd voorbij is voor je er erg in hebt en je zult ervaren dat je na iedere les weer veel hebt geleerd en meer zelfvertrouwen hebt opgebouwd richting het examen.

 

Tussentijdse toets

 De tussentijdse toets is als proefexamen de ideale voorbereiding voor het echte examen en verhoogt de slagingskans. Je doet de tussentijdse toets die ongeveer 55 minuten duurt bij een examen locatie van het CBR. Omdat de toets net zolang duurt als het gewone rijexamen wen je alvast aan de examensituatie en dat is handig, omdat die namelijk toch iets anders is dan je rijlessen. De toets wordt afgenomen na ongeveer ¾ van je rijopleiding en door een examinator wordt gekeken of jij al op examenniveau bent. Na de rit die ongeveer 35 minuten duurt ga je samen met de examinator en je rij- instructrice bespreken wat je goede punten zijn en waar we nog aan gewerkt moet worden in de weken richting je examen. Ook kan jij vrijstelling krijgen voor je bijzondere verrichtingen, zodat jij deze tijdens je examen niet meer hoeft te doen. Kijk voor meer informatie op https://www.cbr.nl/rijbewijstips/tussentijdse-toets.

 



Praktijk examen

En dan is het zover: jij moet aan de examinator laten zien dat je veilig en zelfstandig de weg op kan. Alles wat je in je rijlessen hebt geleerd komt nu aan bod. Doordat jij een tussentijdse toets hebt gereden weet je precies wat je te wachten staat en waarschijnlijk ben jij hierdoor iets meer ontspannen tijdens de rit en ga jij met een mooi resultaat naar huis. Meer weten? https://www.cbr.nl/nl/rijbewijs-halen/auto/praktijkexamen-auto.htm.

Autisme en ADHD

Heb jij autisme of ADHD dan werkt het verwerken van informatie soms net iets anders. Ik kan je daarbij helpen door het bieden van een duidelijke structuur tijdens de rijlessen. Door goed naar je te luisteren, veel geduld, begrip en een duidelijke uitleg gaan we werken aan je zelfvertrouwen. Door veel te oefenen gaan we ervoor zorgen dat je kan omgaan met te veel prikkels en leren hoe het overzicht te bewaren.

Als je meer informatie wilt, dan kun je contact met mij opnemen via het contactformulier. Heb je liever een persoonlijk gesprek, dan is dit uiteraard ook mogelijk.


 Faalangst

Er zijn zoveel redenen om faalangst te hebben. Je omgeving stelt te hoge verwachtingen, of je hebt zelf het gevoel dat je niet capabel genoeg bent en daardoor de angst ontwikkeld dat je zult falen. Wat dit betreft is het alvast fijn om te weten dat je tijdens de rijlessen en bij het examen fouten mag maken: niemand verwacht va n jou dat alles perfect gaat.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat we manieren vinden om met deze angst om te gaan. Er bestaat een faalangstexamen waarbij je extra faciliteiten worden aangeboden, zoals bijvoorbeeld een examinator die getraind is om mensen met faalangst te helpen. Ook kun je door middel van een tussentijdse toets testen hoe je reageert met een examinator naast je en krijg je een goed beeld van hoe het examen eruit gaat zien. Dit kan allemaal helpen bij het behalen van je rijbewijs. We gaan ervoor zorgen dat je met je angst om kan gaan en zelfverzekerd naar het examen gaat.
Autisme en ADHD, Faalangst en Opfrislessen

Opfrislessen

Voor wie zijn opfrislessen bedoeld?

Het kan gebeuren dat je in de situatie terecht komt dat je door omstandigheden plotseling de auto meer gaat gebruiken, maar dat je door een vervelende ervaring niet meer met zelfvertrouwen de weg op durft. Ook kan het zo zijn dat je al langere tijd niet meer een auto hebt bestuurd en vermoedt dat je bepaalde vaardigheden niet meer voldoende beheerst of ertegen opziet om in een onbekende omgeving te rijden. In dit geval kan het handig zijn om één of meerdere opfrislessen te gaan volgen.

Hoelang duurt een opfrisles?

Aan de hand van je persoonlijke situatie gaan we kijken wat je nodig hebt: wat beheers je al en wat wil je tijdens de cursus leren. Aan de hand hiervan kijken we in hoeveel lessen we de gestelde doelen kunnen bereiken. Blijkt gedurende het traject dat er toch minder of meer lessen nodig zijn, dan passen we dit uiteraard aan.

Wil jij weer vol zelfvertrouwen meedoen aan het verkeer? Neem dan contact op met Rijschool Schuurman en dan gaan we er samen voor zorgen dat je weer met plezier de weg op gaat.